Ştiri

Massey Ferguson Dynamic Top Link Control nominalizat la Sima cu Premiul pentru Inovație.

Nou și unic, sistemul electronic de control de la tirantul superior al ridicătorului de la Massey Ferguson (Dynamic Top Link Control), ce menține automat unghiul corect de lucru al utilajelor purtate, a câștigat un Premiu pentru Inovație în cadrul expoziției Sima 2017 din Paris.

“Automatizarea hidraulica a tirantului superior este cea mai recentă inovație de la Massey Ferguson, companie ce a inventat sistemul de prindere în trei puncte și a fost pionierul sistemului de control electronic al ridicătorului (ELC),” spune Campbell Scott, Director Servicii Marketing. “Suntem încântați să primim acest premiu ce dovedește din nou cunoștințele noastre aprofundate privind interacțiunea dintre tractoarele noastre și utilaje.”

 

Acest sistem folosește cele mai noi și mai sofisticate tehnici pentru a furniza un reglaj direct și dinamic al tirantului superior, îmbunătățind performanțele utilajului și tractorului. “În același timp, sporește calitatea lucrărilor cu utilaje purtate pe ridicător și care lucreză solul fiind acționate prin tracțiune,” explică acesta.

 

Sensorii de pe tractor monitorizează continuu tractorul și unghiul de lucru al utilajului, înălțimea punții față și, prin GPS, orice pantă din teren. Toți acești parametri sunt introduși în terminalul de control al tractorului, iar acesta reglează automat lungimea tirantul hidraulic superior pentru a menține parametrii setați de operator.

 

“ Reglajul tirantului superior este cheia prin care se asigură operarea eficientă a utilajelor,” spune Guillaume Dutartre, Manager Produs Marketing. “Lungimea corectă menține adâncimea de lucru constantă, din față până în spatele mașinii, ceea ce ajută la reducerea patinării și uzurii organelor de lucru. Mai mult, se sporește eficiența generala și se economisește carburant.”

 

“De asemenea, automatizarea hidraulică a tirantului superior va menține unghiul corect de lucru pentru mașinile de administrat îngrășăminte. Astfel, se îmbunătățește precizia la împrăștiat, sporind randamentul și protejând mediul înconjurător,” adaugă acesta.  

 

Fiind un produs al Laboratorului de Cercetări Avansate Massey Ferguson de la Centrul Global de Excelență în Inginerie din Beauvais, sistemul patentat este în prezent în stadiul de prototip. Este doar un element al Viziunii Viitorului Massey Ferguson, ce se concentrează pe oferirea de noi inovații clienților cu scopul de ai ajuta să crească performanța echipamentelor și afacerii lor.

 

 

“ Reglajul tirantului superior este cheia prin care se asigură operarea eficientă a utilajelor,”