Ştiri

Sistemul de tăiere ProCut de la Massey Ferguson întrece orice concurenţă

Noul sistem ProCut de la Massey Ferguson pentru seria MF 2200 de prese de baloţi mari paralelipipedici introduce palete-cleşti de rotor unice şi o serie de noi caracteristici menite să ofere o creştere remarcabilă a capacităţii cu o tăiere mai fină şi uniformă, odată cu un acces uşor în vederea service-ului.

Rotorul ProCut cu diametrul de 650 mm este prevăzut cu palete de 26 mm din oţel turnat şi suprafeţe durizate alcătuite din trei secţiuni – fiecare prinsă de tubul central – şi fixate cu bolţuri.

Acest montaj unic permite o înlocuire uşoară a secţiunilor paletelor rotorului, aducând economii de timp şi păstrând performanţele optime.

Noile şnecuri Quad de pe fiecare parte asigură un flux constant în rotor. Acestea sporesc capacitatea şi asigură o alimentare nerestricţionată şi uniformă.

Cuţitele ProCut sunt instalate într-o platformă derulantă ce se întinde pe întreaga lăţime, fiind dispuse într-o „magazie” care se deschide complet pe partea stângă pe rulmenţi Easy Glide, asigurând un acces de cea mai înaltă clasă în vederea service-ului.

Nu sunt necesare instrumente. Simpla deblocare a unei cleme după coborârea platformei de cuţite permite deschiderea întregii magazii pe o parte, pentru un acces inegalabil la bateria de cuţite în vederea service-ului şi întreţinerii.

Cuţitele sunt distanţate uniform la 43,5 mm unul de altul pe întreaga platformă, asigurând astfel o tăiere fină şi constantă. Alcătuite dintr-un aliaj de oţel dur cu wolfram de 4 mm, cuţitele au un design nou cu margini zimţate care le face să rămână ascuţite mai mult timp şi ajută la reducerea consumului de putere. Simpla deblocare a unui ştift facilitează demontarea şi schimbarea cuţitelor.

Două baterii de cuţite selectabile hidraulic din magazie îi permit operatorului să acţioneze sau să decupleze rapid cuţitele şi să schimbe lungimea de tăiere. Ambele baterii de cuţite sunt prevăzute cu protecţie hidraulică. Aceasta foloseşte un acumulator pe fiecare parte care îi permite fiecărei baterii de cuţite să se retragă sub presiunea hidraulică pentru a lăsa obiectele străine să treacă.

Linia de transmisie a preselor de balotat cu sistem ProCut de la Massey Ferguson a fost consolidată pentru a se adapta la capacitatea mai mare pe care o oferă acum, toate modelele cu şase sfori (producând baloţi laţi de 120 cm) beneficiind de o nouă cutie de transmisie. Limitatorul de cuplu poate transmite acum cu 35% mai mult cuplu.

Printre alte modificări se numără un nou limitator de cuplu şi un design revizuit al rampei de ghidaj pentru colector, care adună brazdele mai eficient şi este acum o dotare standard pentru toate presele de baloţi mari paralelipipedici de la Massey Ferguson.

Sistemul ProCut este controlat de un terminal C1000 compatibil ISObus, care include acum butoane pentru controlul cuţitelor şi suprareglarea presiunii.

ProCut este disponibil pe modelele MF 2240*, MF 2250, MF 2260, MF 2270 şi MF 2270 XD. (*modelul MF 2240 nu este disponibil pe toate pieţele).