Ştiri

Noua vedetă Massey Ferguson de 400 CP conduce Seria MF 8700 recent îmbunătățită

MF 8740 de 400CP, introdus la expoziția Sima din Pars, este noul tractor de referință al Massey Ferguson, conducând seria cu șase modele MF 8700, recent îmbunătățită.

La 400CP, noul MF 8740 se poziționează ca vârf al seriei MF 8700 și livrează eficiență înaltă, economii de combustibil și operare simplă, oferind noi caracteristici și fiabilitate.

Pe lângă faptul că performează excelent, greutatea redusă a MF 8740 de 400 CP are ca rezultat un raport putere-greutate lider în această clasă de tractoare, de numai 26.7 kg/CP. Astfel, economiile și performanța sunt superbe în toate operațiile și, pentru lucrările ce necesită tracțiune, se pot monta cu ușurință greutăți de lestare pe ridicătorul frontal și roți.

Oferind puteri de la 270CP la 400CP, toate tractoarele seriei MF 8700 sunt echipate cu Datatronic 5, terminalul avansat al Massey Ferguson. Acesta permite operarea în stilul unei tablete și vine cu sistemul complet de direcție automată precum și cu opțiunea de a monta un pachet complet pentru agricultura de precizie, la îndermâna operatorului.

Alte modificări de detaliu sporesc productivitatea, comfortul și siguranța operatorului.

“Seria MF 8700 reprezintă punctul de referință al abordării de pionerat a Massey Ferguson de a produce tractoare puternice și ușoare,” spune Campbell Scott, Director Servicii Marketing. “Greutatea redusă și puterea mare, oferă un raport putere-greutate lider în industrie. Combinat cu o putere imensă, rezultatul este un tractor versatil, agil ce livrează performanță maximă pentru o gamă largă de lucrări.

“Cu o greutate minimă de numai 10.8 tone, tractoarele seriei MF 8700 sunt cu până la 4 tone mai ușoare față de alte tractoare din această clasă. Acest lucru le permite să ruleze cu ușurință în lucrări la suprafața solului sau de transport. Designul robust le permite acestor tractoare să fie lestate pentru operațiuni ce necesită tracțiune precum și pentru a gestiona greutăți mari, oferind o greutate maximă permisă impresionantă de 18 tone.

“Atunci când sunt echipate cu noile anvelope foarte flexibile, Michelin AxioBib2 VF 650/85 R42, tractoarele furnizează o tracțiune excepțională la o greutate mai redusă pentru a termina lucrarea mai repede, protejând în același timp solul,” adaugă acesta.

Toate tractoarele seriei MF 8700 sunt echipate cu transmisia Dyna-VT de la Massey Ferguson, ce le permite operatorilor să varieze în mod continuu vitezele pentru a obține cea mai bună calitate a lucrărilor. Cu Managementul Dinamic al Tractorului (Dynamic Tractor Management), ce adaptează automat turația motorului și a transmisiei pentru cea mai eficientă operare, sunt asigurate economii și performanțe optime

Noul terminal Datatronic 5,compatibil ISOBUS, este montat ca standard pe toate tractoarele seriei MF 8700. Ecranul de 9 inch, clar și concis, ce folosește tehnologii întânite la tablete și smartphonuri, le permite operatorilor să acceseze și să modifice setările instinctiv și.rapid.

Datatronic 5 oferă controlul complet al tractorului și al utilajelor, funcțiile pentru agricultura de precizie și face ca direcția automată să fie ușor de utilizat cu Auto-Guide. Același terminal oferă și opțiunea de a utiliza o suită de aplicații ce includ cartografierea, controlul automat al secțiunilor, aplicații cu normă variabilă, ținerea evidențelor și monitorizarea extensivă a echipamentelor prin telemetrie.