Ştiri

Noile combine MF Activa de la Massey Ferguson sunt propulsate de motoare avansate

Massey Ferguson lansează două noi combine pentru sezonul 2016 – noua combină MF 7340 Activa, propulsată de cel mai recent motor extrem de avansat cu patru cilindri, alături de noua combină MF 7344 Activa, propulsată de un motor cu şase cilindri.

Combina MF Activa 7340 este propulsată de cel mai recent şi mai avansat motor AGCO Power de 4,9 litri şi 176 CP cu patru cilindri, care foloseşte o tehnologie de motorizare inovatoare pentru a spori densitatea de putere. Astfel, motorul cu patru cilindri este capabil să ofere performanţe inegalabile pentru a îmbunătăţi eficienţa şi economiile.

„A trecut ceva timp de când o combină era propulsată de un motor cu patru cilindri,” declară Adam Sherriff, Manager de Marketing la Massey Ferguson. „Acesta oferă beneficiile funcţionale ale unui motor cu şase cilindri, însă într-un pachet mai uşor şi mai mic.”

Motorul de 4,9 litri cu cilindree mare şi patru valve/cilindri dispune de un sistem de injecţie a carburantului în rampă comună de a patra generaţie şi de o tehnologie SCR (reducţie catalitică selectivă) care îndeplineşte cele mai recente standarde de emisii cu un consum scăzut de carburant.

La acesta se adaugă un nou panou de comandă cu conexiune CANbus în cabină. Ecranul color arată o serie de informaţii despre funcţionarea motorului şi a combinei.

Un nou contrabătător „secţionat”, care poate fi schimbat prin intermediul filtrului de pietre, îmbunătăţeşte şi mai mult calitatea de recoltare a combinei versatile într-o serie de culturi. Astfel, operatorul poate schimba rapid şi uşor secţiunea frontală a contrabătătorului, de exemplu, la o unitate de porumb mai largă, fără a fi necesară îndepărtarea elevatorului.

Combina MF Activa 7344 cu motor cu şase cilindri şi heder PowerFlow

Noua MF Activa 7344, care înlocuieşte combina MF Activa 7244, este acum disponibilă cu opţiunea unui heder PowerFlow cu o lăţime de 5,5 m. Aceasta aduce beneficiile barei de tăiere pentru debit sporit utilizatorilor de combine mai mici, oferind performanţe inegalabile în culturile de rapiţă, odată cu îmbunătăţirea tăierii şi debitului de recoltare într-o serie largă de culturi.

„Hederul PowerFlow este dovedit că sporeşte productivitatea cu până la 73% la culturile de rapiţă, 15% la grâu şi 12% la culturile de orz. Este deosebit de util şi în condiţii dificile, ajutând fermierii să îşi recolteze mai bine şi mai rapid culturile,” explică Adam Sherriff.

Gama existentă de bare de tăiere FreeFlow, cu opţiune Terra de control al auto-orizontalizării, rămâne disponibilă cu lăţimi între 4,2 m şi 6,6 m.

Combina MF Activa 7344 cu cinci căişori este propulsată de un nou motor avansat AGCO Power de 7,4 litri şi 218 CP cu şase cilindri. Acest motor fiabil, puternic şi cu un consum eficient de carburant este menit să ofere cu precizie cuplul şi răspunsul necesar pentru o performanţă eficientă în momentul recoltării.

Noua MF Activa 7344 beneficiază, de asemenea, de aceeaşi tobă de treierare şi acelaşi contrabătător cu reglare independentă ca MF Activa 7340. Aceasta beneficiază şi de contrabătătorul cu biter activ posterior pentru o treierare optimă într-o gamă largă de culturi şi condiţii.

Combina dispune de aceeaşi manetă nouă multifuncţională şi acelaşi terminal ca MF Activa 7340, alături de o nouă stilizare. Aceasta urmează stilul familiei de combine Massey Ferguson cu un nou plafon de cabină, partea superioară gri şi o nouă calotă în spate pentru paie. Un cârlig de remorcă Rockinger mai lat cu flanşă este o altă opţiune nouă.