Ştiri

Massey Ferguson Datatronic 5 pune tehnologia tabletelor în cabină

Noul sistemul avansat Datatronic 5 de la Massey Ferguson, introdus la expoziția SIMA din Paris, pune controlul complet al tractorului și agricultura de precizie în vârful degetelor operatorului.

Dezvoltat în totalitate de echipa Massey Ferguson, puternicul terminal cu ecran de 9in, compatibil ISOBUS, folosește cea mai modernă tehnologie pentru a îl face la fel de ușor de folosit precum ultimele generații de tablete și smartphone-uri.

“Inginerii Massey Ferguson au folosit 30 de ani de experiență pentru a creea a cincea generație de Datatronic – un alt punct de reper în inovație,” spune Campbell Scott, Director Marketing Services. “Datatronic 5 livreaza utilizatorilor un terminal avansat pentru agricultura de precizie, care este simplu și intuitiv de folosit și ajută la creșterea eficienței, productivității și profitabilității.”

Venind ca standard pe toate noile modele ale seriei de tractoare MF 870, Datatronic 5 compatibil ISOBUS oferă controlul complet al tractorului și al utilajului precum și funcțiile pentru agricultura de precizie.

Ecranul de 9in clar și concis, ce folosește tehnologia tabletelor și smartphonurilor, îi permite operatorului să acceseze și modifice setările rapid și instinctive. Folosing un singur terminal, operatorii pot trece dintr-o pagină în alta pentru a regla hidraulica, transmisia, motorul, și pot seta și rula sistemul de mangament la capăt de rând.

Datatronic 5 simplifică direcția automata prin Auto- Guide, prin modul direct ‘Go Mode’, ce permite operatorilor să seteze și să folosească sistemul rapid. Prin noul terminal, utilizatorii pot alege nivelul de acuratețe al virării astfel încât să se potrivească cu stilul acestora de oprerare și care permite folosirea semnalului de la furnizorul preferat de aceștia.

Fiind un sistem puternic și flexibil, Datatronic 5 oferă de asemenea o suită avansată de caracteristici, incluzând ținerea evidențelor, cartografierea, controlul automat al secțiunilor, aplicații cu normă variabilă și monitorizarea extensivă a flotei și a echipamentelor .

TaskDoc înregistrează datele rapid și cu ușurință pentru a crea date despre parcele, a furniza rapoarte de lucru și pentru a stoca setările utilajelor cu acuratețe. Aceste date pot fi transferate simplu, prin wireless de la terminal, într-un format compatibil cu majoritatea programelor de administrare a fermelor.

Cu TaskDoc Pro se poate adăuga poziția GPS și se poate transfera această informație în timp real în programele pentru administrarea parcelelor și pentru cartografiere.

Acuratețea aplicațiilor utilajelor este sporită de AgControl, care ajută la maximizarea pofiturilor și la reducerea pierderilor folosind sistemul de Control al Secțiunilor pentru semănatul, fertilizatul și erbicidatul precis fără suprapuneri. Sistemul închide automat până la 24 de secțiuni individuale atunci când întâlnește zone deja tratate.

Datele colectate de TaskDoc Pro pot fi utilizate pentru a crea planuri de tratament cu rată variabilă ce oferă garanția că inputurile sunt applicate în zonele în care este cea mai mare nevoie de ele. Acest lucru reduce pierderile, costurile și crește productivitatea, calitatea culturilor și protejează mediul.

VariableRateControl traduce aceste planuri în acțiune, ajustând automat rata de aplicare, în concordanță cu harta și cu locația precisă furnizată de sitemul de GPS al tractorului. O hartă de acoperire de pe ecran informează operatorul asupra tuturor modificărilor, în timp real.

AgCommand este un sistem de monitorizare complet al utilajelor și al flotelor ce folosește puterea telemetriei pentru a furniza o legătura continuă între echipamente și calculatorul din birou sau chiar și un mobil compatibil.