Ştiri

Antarctica – începe aventura!

Curajoasa şi ambiţioasa expediţie, Antarctica 2, de a conduce un tractor MF 5610 până la Polul Sud, este pe cale de a-şi lua startul. Echipa asteaptă să zboare de la Cape Town, din Africa de Sud, spre Novo Runway, în estul Antarcticii.

Acesta este primul capitol dintr-o poveste contemporană de aventură continuă, care va duce la împlinirea unui vis al şoferului, Manon Ossevoort, precum şi un test de rezistenţă, atât a tractorului, cât şi a intregii echipe. În funcţie de condiţiile de la faţa locului, expediţia este programată să înceapă de la Novo Runway, în ultima parte a lunii noiembrie, pentru a ajunge la Polul Sud, undeva la mijlocul lunii decembrie.

În călătoria de întoarcere, de 5000 de km, printr-un ţinut de gheaţă neiertător, Antarctica 2 este pe urmele realizării lui Sir Edmund Hillary, cel care a condus un tractor special adaptat, Ferguson TE20, la Polul Sud în anul 1958.

Această a doua expediţie, a unui tractor în Antarctica, este organizată cu scopul de a sublinia necesitatea furnizării de tehnologii accesibile şi servicii inovative, care să permită viitorilor fermieri să satisfacă cererea din ce in ce mai mare de hrană la nivel mondial.

Alături de Massey Ferguson, care asigură tractorul, Antarctica 2 a apelat la partenerii importanţi din industrie, printre ei se numără Trelleborg, Castrol, AGCO Finance, AGCO Parts, Fuse Technologies și MechaTrac.

“Această călatorie se va remarca prin tenacitate, abilităţi inginereşti, fiabilitate, muncă în echipă şi împlinire”, spune Campbell Scott, Director Sales Engineering and Brand Development Massey Ferguson. “MF 5610 este un tractor de încredere, intuitiv, iar membrii echipei expediţiei aduc proiectului o gamă variată de aptitudini şi experienţă”.

www.AntarcticaTwo.com
#BELIEVEINIT