Ştiri

Seria de tractoare cu cabină Massey Ferguson 4700 stabilește o nouă referință pentru tractoarele multifuncționale

Cele trei modele noi din seria Massey Ferguson MF 4700 sunt primele tractoare agricole special construite pentru unul dintre cele mai solicitate segmente de tractoare, între 75 CP și 100 CP.

Echipată cu cabină și oferind puteri de 75 CP, 85 CP si 95 CP, seria de tractoare MF 4700 complet nouă a fost concepută și construită în mod special pentru sectorul 75 – 100 CP. Aceasta este dotată cu cele mai noi tehnologii pentru motor, transmisie și cabină.

”Concepută de inginerii de la fabrica Massey Ferguson din Beauvais, seria MF 4700 aduce tractoare în totalitate noi ce introduc un concept complet original în dezvoltarea tractoarelor moderne”, spune Campbell Scott, Director Servicii Marketing.

”Seria MF 4700 este prima și singura serie de tractoare disponibilă pe piață ce a fost proiectată de la zero în secolul 21, pentru a oferi utilizatorilor operațiuni agricole simple, de durată și sigure, în sectorul 75 – 100 CP.

Pe lângă faptul că introduc o tehnologie modernă în categoria tractoarelor de aceste dimensiuni pentru prima dată, acestea sunt construite special pentru acest segment de puteri. Și, bineînțeles, acestea beneficiază de experiența de mai mult de o jumătate de secol a companiei Massey Ferguson în producția de tractoare inovatoare, simple și fiabile”, adaugă Campbell Scott.

Seria MF 4700 oferă cel mai bun confort și control din clasa sa datorită cabinei ce este complet nouă, spațioasă și cu aer condiționat, construită în fabrica Beauvais 2. Aceasta este echipată cu cele mai înalte specificații și oferă cele mai moderne caracteristici și comenzi din sectorul său.

Toate tractoarele sunt alimentate de motoarele AGCO POWER 3.3 l, trei cilindri, ce dispun de cele mai noi tehnologii în domeniu. Dovedindu-și calitățile cu succes la celelalte tractoare Massey Ferguson, aceste motoare eficiente oferă o putere înaltă și un cuplu cu o economie excepțională, și sunt conforme reglementărilor Stage IV/Tier 4 cu tehnologia fără întreținere SCR (Reducere Catalitică Selectivă).

Funcția de memorare a turației motorului este standard și este activată prin simpla apăsare a unui buton din cabină.

Massey Ferguson a dezvoltat, în mod special, o cutie de viteză mecanică 12x12 pentru seria MF 4700. Aceasta este echipată standard cu inversor sincron, cu acționare hidraulică a ambreiajului pentru a ușura schimbarea de viteze.

Maneta de control Powershuttle îmbunătățită este o opțiune prin care schimbarea direcției se poate face cu vârful degetelor iar aceasta vine cu un buton pe schimbătorul de viteze pentru acționarea ambreiajului. Acesta este similar cu sistemul folosit și la tractoarele mai mari Massey Ferguson și dispune de funcția Confort Control pentru a le permite operatorilor să regleze sensibilitatea schimbării vitezelor

Tracțiunea integrală este asigurată de un ax central poziționat sub centrul cutiei de viteze și motor. Este acționată electro-hidraulic iar la viteze mai mari de 14 km/oră aceasta este automat dezactivată și activată din nou când viteza scade sub această valoare.
Tractoarele noi sunt echipate cu un sistem hidraulic nou cu centru deschis. Acesta folosește o pompă în tandem ce acoperă cerințele de debit și de presiune ale echipamentelor moderne.
Ridicătorul puternic în trei puncte, cu capacitatea de ridicare de 3000 de kg, manipulează echipamentele moderne cu ușurință. Sistemul de control electronic al ridicătorului (ELC) este operat de un ”mouse” plasat la îndemână și oferă o operare simplă și eficientă.

Seria MF 4700 este o variantă excelentă pentru a fi folosită cu un încărcător și este perfect compatibilă cu încărcătoarele frontale din seria MF 900 și MF 900X, ce oferă o gamă largă de funcții de control și capacități de ridicare și înălțime.