Ştiri

Fabrica de tractoare Massey Ferguson din Beauvais a castigat premiul „Fabrica Anului in Franta” in 2016

© Pascal Guittet

Fabrica Massey Ferguson de la Beauvais, Franta, ce apartine de AGCO, a fost rasplatita cu premiul prestigios “Fabrica Anului in Franta ”, pentru anul 2016.

Fabrica Beauvais din regiunea Picardia a castigat acest premiu in fata altor zece fabrici dintr-o gama variata de industrii din Franta.

Premiile “Fabrica Anului” sunt organizate de “L’Usine Nouvelle”, revista cu tematica industriala lider in Franta. Printre criteriile generale de selectare a castigatorului “Fabrica Anului”, juriul a cautat o fabrica ce a demonstrat o transformare profunda si care a avut performante de castiguri semnificative incluzand cresterile de productivitate, calitate, competivitate si cota de piata. Partenerii cheie a evenimentului si un membru al juriului fac parte din Boston Consulting Group, un specialist lider in lume privind strategia de afaceri si management.

Facand parte din grupul AGCO, ce are sediul principal in Duluth, SUA, fabrica din Beauvais creaza si produce tractoare Massey Ferguson cu puteri intre 75-400 CP. Este cel mai mare producator si exportator de utilaje agricole din Franta. 14.500 de tractoare parasesc liniile de asamblare in fiecare an, 85% dintre acestea sunt livrate pe pietele din intreaga lume. In ultimele 12 luni, 4 noi game de tractoare Masssey Ferguson construite in fabrica au fost prezentate pentru pietele globale.

Premiul „Fabrica Anului” recunoaste succesul si reorganizarea la scara mare a fabricii AGCO din Beauvais, proiect cunoscut sub numele de „MF Fast Forward”. Fabrica a inregistrat cresteri de productivitate semnificative datorita implementarii productiei de tip lean, tehnicii de buna administrare 5S si Strategiei de Imbunatatire Continua Hoshin Kanri.

In plus, juriul a subliniat Initiativa de Transformare a Calitatii a fabricii si angajamentul total al angajatilor de la Beauvais in procesul de transformare. Indicatorii interni din fabrica arata o crestere a nivelelor de calitate de fabricatie, in timp ce indexul de Satisfactie a Clientilor Massey Ferguson arata o imbunatatire a calitatii percepue de utilizatorii finali. De exemplu, neconformitatile in procesul de productie au fost reduse cu mai mult de 40% pe parcursul ultimilor ani, care oricum erau foarte mici. Chestionarul complet Satisfactia Clientului Massey Ferguson arata ca in privinta calitatii tractorului la momentul livrarii, raportul de raspunsuri pozitive de la utilizatorii finali a crescut pana la 94%, in mai putin de cinci ani.

„Este un privilegiu si o onoare sa castigam acest premiu mult ravnit”, spune Richard Markwell, Vice-Presedinte si Director General, Massey Ferguson, Europa, Africa, Orientul Mijlociu. „Acest premiu este un tribut pentru forta de munca de 2500 de oameni de la Beauvais, ce au fost arhitectii transformarii majore a fabricii in ultimii cinci ani. Aceasta ultima distinctie este un alt moment de referinta in preocuparea constanta de perfectionare continua pentru a asigura cele mai bune produse pentru clientii nostri si pentru fermele lor.”

„Premiul vine odata cu premiul castigat de fabrica Beauvais la inceputul acestui an, Cel Mai Bun Exportator Extern al Frantei ”, adauga acesta. „Fabricatia de inalta calitate este in centrul faimoasei fiabilitati ale echipamentelor Massey Ferguson. Acest lucru, impreuna cu designul si ingineria de top, asigura ca brandul nostru faimos ‚Triunghiul Triplu’ continua sa mearga mai departe.” Cota de piata Massey Ferguson a crescut din nou anul trecut in Europa, Africa, Orientul Mijlociu – al saselea an consecutiv in care am marit acest indicator.

Boussad Bouaouli, Vice-Presedinte Fabrica Beauvais, spune „Initiativa Beauvais de Transformare a Calitatii face parte din obiectivul global AGCO de a fi numarul 1 in Calitate Perceputa si a fost considerata de catre membrii juriului premiului Fabrica Anului o realizare remarcabila. Aceasta ilustreaza dedicarea fiecarui angajat de a oferi cea mai buna calitate pentru fiecare tractor pe linia de productie. Suntem foarte incantati sa primim titlul de Fabrica Anului si ii felicitam pe toti angajatii nostri din Beauvais. Acest premiu este cu adevarat rezultatul angajamentului si muncii grele pe care au depus-o. ”