Ştiri

Noile caracteristici sporesc performanţele combinelor Massey Ferguson

Noile combine MF ACTIVA S şi MF BETA de la Massey Ferguson vă oferă o mai mare putere a motorului, un confort şi un control îmbunătăţit al operatorului şi performanţe sporite de recoltare pentru o gamă largă de culturi.

„Aceste noi modele cu căişori, cu treierare la nivel de tambur şi contrabătător, oferă o flexibilitate remarcabilă pentru o recoltare eficientă într-o gamă largă de condiţii şi culturi europene – chiar şi orez”, spune Adam Sherriff, Manager de Marketing Recoltare Mecanizată. „Combinele asigură puterea, economiile şi performanţele necesare pentru cel mai mare sector al pieţei şi oferă utilizatorilor o combinaţie inegalabilă între ultimele tehnologii şi un confort şi control excepţional, alături de uşurinţa în utilizare dată de designul fiabil şi necomplicat.”

Toate combinele pot fi dotate cu excepţionalul heder PowerFlow, acum disponibil cu lăţimi de până la 6,8 m pentru modelele MF ACTIVA S şi de până la 7,7 m pentru combinele MF BETA. PowerFlow foloseşte o bandă de alimentare continuă pentru colectarea culturilor şi pentru a reduce semnificativ pierderile la nivel de heder, având un flux de alimentare a culturilor „cu vârful înainte”, care poate spori randamentul cu până la 73% la rapiţă.

Noile modele MF ACTIVA S dispun acum şi de cabina complet nouă Proline. Dezvoltată special pentru aceste utilaje, cabina oferă specificaţii regăsite de obicei la combinele de mai mare capacitate, cum ar fi cel mai recent terminal TechTouch 2, cu setări automate pentru numeroase culturi şi monitorizarea tuturor operaţiunilor.

Acesta este amplasat într-o poziţie perfectă în partea din faţă a noii cotiere, prevăzută cu maneta PowerGrip cu butoane de comenzi acţionabile uşor, cu degetele, pentru funcţiile utilizate cel mai frecvent.

Motoarele AGCO POWER de 7,4 litri asigură o putere de până la 243 CP (ISO) pentru modelul cu cinci căişori, MF ACTIVA 7345, iar o putere suplimentară de 30 CP pentru descărcare duce puterea maximă de 276 CP la 306 CP pentru modelul MF ACTIVA 7347 cu şase căişori.

Ambele modele de combine MF ACTIVA S pot fi dotate suplimentar cu un separator de multi-culturi (MCS), care asigură o treierare îmbunătăţită, fără a distruge paiele. Un kit complet pentru porumb sau un contrabătător universal poate fi instalat pentru a fi utilizat la culturile de floarea soarelui, porumb sau cele cu boabe mici. Sunt disponibile, de asemenea, un cilindru bătător special pentru orez şi opţiunile dinţi şi cuie.

Massey Ferguson introduce, de asemenea, o serie de caracteristici noi la modelele de combine cu cinci căişori MF BETA 7360 şi la cele cu şase căişori MF 7370, menite să sporească performanţele acestor utilaje de succes.

Cele mai recente combine din seria MF BETA 7300 sunt propulsate de motoare avansate cu şase cilindri AGCO POWER, cu versiunea de 330 CP şi capacitate de 8,4 litri la modelele MF 7370 şi PL cu 30 CP putere suplimentară pentru descărcare. Motorul de 7,4 litri cu care sunt prevăzute modelele MF 7360 şi PL generează 276 CP pentru aceste utilaje, plus 30 CP putere suplimentară.

O nouă opţiune pentru ultimele combine din seria MF BETA este sistemul de direcţie automată AutoGuide XLS, care poate oferi o acurateţe de până la 5 cm pentru a asigura că combina ia o brazdă întreagă la absolut fiecare trecere.

Toate combinele MF BETA cu şase căişori beneficiază de un nou tocător de paie cu şase rânduri, conceput să ofere performanţe uniforme de tocare şi împrăştiere pentru operaţiunile de lucrare a pământului în sistem „minimum tillage”.

Ambele combine MF BETA 7360 şi MF 7370 sunt disponibile cu sistemul inovator ParaLevel pentru osia directoare de la Massey Ferguson, care asigură o nivelare automată dintr-o parte în alta pe pante cu înclinaţii de până la 20%. Folosind un mecanism inovator de legătură sub formă de paralelogram, sistemul compact şi inteligent conectează axul roţilor din faţă la şasiu printr-un braţ triunghiular inferior şi un braţ de legătură mai sus – formând un mecanism de legătură cu formă de paralelogram.

Adăugarea noii opţiuni „Integrale” la combinele PL asigură o nivelare completă. Aceasta ridică şi coboară spatele utilajului pentru a compensa lucrul în pantă – asigurând o nivelare la deplasarea în sus de până la 30%, alături de compensarea laterală standard de 20%. Tracţiunea integrală 4WD vine ca dotare standard la toate modelele PL şi PLi.

„Aceste noi modele cu căişori, cu treierare la nivel de tambur şi contrabătător, oferă o flexibilitate remarcabilă pentru o recoltare eficientă într-o gamă largă de condiţii şi culturi europene – chiar şi orez”